Praatplan wordt doenscenario

The Circular Building

is een living lab met expositie waar bedenkers + makers nieuwe mogelijkheden tonen en toepassen vanuit de circulaire economie. Het Living Lab is een redesign van het voormalige Philips Klokgebouw in aanbouw en wordt ondersteund door een expositieruimte. Living Lab Partners leren van elkaar en versnellen daarmee hun circulaire innovaties.

De permanente expositie bestaat uit bygg architecture, BB Bricks, Cablefloor en de circulaire stekkerdoos.

De Locatie

The Circular Building staat op Plug-in-City,  Strijp-S in Eindhoven, gelegen tussen de voormalige Philipsfabrieken; bekend van o.a. Flying Dutch, Dutch Design Week en GLOW.

De mensen

Bas Luiting (Redesign Factory) en Tim Kouthoofd (Bygg Architecture) zijn de initiatiefnemers en exploitanten van The Circular Building.

De eerste Pluggers

zijn actief in de sectoren: Circulaire Economie, Maker-industrie, Urban Farming, Bed & Breakfast, Gaming, Leisure en Weather Design.

Partners van The Circular Building

Leren door te doen, samen met andere makers; dat is de kracht van innovatieversnelling. Specialisten in de circulaire economie begeleiden dit proces; stap voor stap.

Partnerschap is mogelijk op basis van inbreng van kennis of materialen + grondstoffen (in bruikleen) of financiële participatie en combinaties van deze.

Een partnerschap voor uw bedrijf of organisatie is aan te vragen via ons contactformulier. Informeer ons kort en bondig over de toegevoegde waarde welke u kan inbrengen en waarom denkt bij ons succesvol te zijn.

Partners van The Circular Building zijn bereid hun circulaire innovaties te delen via het digitale platform RACE www.circulairondernemen.nl  Deze community is mogelijk gemaakt door MVO Nederland, Circle Economy, Rijksoverheid, Het Groene Brein, De Groene Zaak en ClickNL.

Expo 

De expositie in het bezoekerscentrum toont de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van o.a. circulaire architectuur, grondstofbehoud, nieuwe energie en 3D printing.

Inspiratie seminars

Het Glaspaviljoen tegen over The Circular Building faciliteert ruimte voor inspiratie seminars. Er zijn seminars voor beginners, voor gevorderden en experts.

  • Inspiratie seminars Circulair Productontwerp
  • Inspiratie seminars Circulair Technical Design
  • 3D printen in een circulaire economie
  • Inspiratie seminars Afvalvrij wonen + werken

Seminars zijn maatwerk: tarieven op aanvraag en worden gefactureerd door de organiserende partij.

 

Dagblad

LINKS

Bas Luiting

Bygg Architecture

Plug-in-City 

Persbericht

 

 

0 comments